elisabeth-hopman-over-elisabeth-titel

Opleiding

Elisabeth Hopman studeerde fluit aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij de hoofdvakdocenten Thies Roorda en Wieke Karsten. In 2005 behaalde ze haar Bachelor Degree. Vervolgens bekwaamde zij zich verder in het fluitspel bij fluitist Leon Berendse in Tilburg waar zij in 2007 haar Master Degree Fluit behaalde. Ze heeft in 2011 het certificaat voor Suzuki fluitdocent Level 1 behaald.

In de afgelopen jaren verrijkte Elisabeth haar fluitspel door het volgen van masterclasses en zomercursussen bij diverse nationale en internationale docenten. In 2015 en 2016 volgde ze masterclasses bij de fluitisten lady Jeanne Galway, Wissam Boustany, Ian Clarke en Matthias Ziegler. In 2017 werd zij geselecteerd voor de masterclass van sir James Galway en voor de masterclass piccolo van Nicola Mazzanti in Zwitserland.

Elisabeth speelt dwarsfluit, piccolo, altfluit, basfluit en contrabasfluit. Benieuwd? Informeer naar de mogelijkheden!

Solist

In de loop der jaren heeft Elisabeth het voorrecht gehad om nationaal en internationaal als fluitsoliste op te treden. Enkele highlights zijn een concertreis met een organist en pianist naar Zuid-Afrika, muzikale bijdragen aan diverse koorreizen naar onder andere Oostenrijk en Zwitserland en het uitvoeren van een muziekstuk voor fluit, harp en mezzosopraan in het Jeruzalem Theater in Israël tijdens een concert van het Hineni Symfonie Orkest. Naast live-optredens heeft ze ook meegewerkt aan verscheidene cd- en tv-producties waaronder EO Nederland Zingt.

Elisabeth soleerde bij diverse orkesten; ze voerde onder andere het Fluitconcert van Carl Reinecke uit.

Orkesten

In 2010 bemachtigde Elisabeth bij 3 orkesten een vaste fluitplek: eerste fluit en groepsaanvoerder bij zowel het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) als het Hineni Symfonie Orkest (Hineni Symphony Orchestra) en piccolo & 3e fluit bij Kamerfilharmonie Der Aa.

Vanaf 1999 is Elisabeth freelance fluitist bij diverse orkesten waaronder het Noord Nederlands Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Ze speelt in de orkesten naast dwarsfluit ook piccolo en altfluit.

Ensembles

Fluitique
In 2010 is Elisabeth met collega Loes Kleefman dwarsfluitkwartet Fluitique gestart. Veel mooie, bijzondere en verrassende optredens volgden: onder andere concerten in mooie kerkjes en veel andere bijzondere locaties en muzikale omlijsting bij culturele evenementen.
De dames van Fluitique waren te horen bij het radioprogramma Vroege Vogels van de Vara op NPO Radio 1.

Voor diverse speciale gelegenheden vormde Elisabeth met collega’s ensembles in veel verschillende samenstellingen. Recent trad Elisabeth op met o.a. een harpist, organist en pianist. Ook gaf ze in 2015 een mini-concert op altfluit en basfluit met pianobegeleiding.

Voor meer informatie en boekingen: contact

Fluitdocent

Vanaf 2001 heeft Elisabeth een dwarsfluitlespraktijk in Assen. Daarnaast deed zij werkervaring op als fluitdocent op een muziekschool: bij het ICO in Assen, Smilde en Roden tussen 2004 en 2008 en bij Scala Hoogeveen van 2009 tot 2010.

In 2011 heeft Elisabeth de bevoegdheid Suzukifluitdocent level 1 behaald. De Suzukimethode is gebaseerd op het ‘natuurlijk leren’ zoals je de moedertaal leert. Het fluitspelen wordt spelenderwijs, in kleine stapjes en voornamelijk op het gehoor aangeleerd. Door het gebruik van deze methode zijn kinderen al vanaf 4 jaar welkom op fluitles!

De fluitlessen worden met oog voor het individu vormgegeven. Er is in het lesprogramma ruimte voor de interesses en voorkeuren van leerlingen van alle leeftijden en niveaus.

Neem voor meer informatie of het afspreken van een gratis en vrijblijvende kennismaking contact op.

Organisatie, presentatie en creatie

Elisabeth heeft veel affiniteit met organiseren en houdt van een creatieve benadering. Zo organiseerde ze 7 jaar, in teamverband, kerkdiensten en bekleedde zij diverse bestuursfuncties. Ze schreef onder andere sketches waarbij ze regisseerde ofwel acteerde.

Met flair presenteert Elisabeth concerten en andere culturele evenementen; interviews en promotiontalks zijn bij haar in goede handen.

Van december 2015 tot en met juni 2016 is Elisabeth werkzaam geweest bij ICO, Kunstencentrum in Assen, als Projectleider Jeugdorkesten en Examens.

Van februari 2017 tot februari 2019 is Elisabeth Orkestchef bij het Hineni Symfonie Orkest geweest.